MBO Mini Masters

Voor medewerkers die willen (door)groeien

Persoonlijke ontwikkeling is geen overbodige luxe. Zeker niet wanneer je na jarenlange ervaring binnen een organisatie door kunt groeien als teamleider, voorman of afdelingshoofd. De verandering van collega naar teamleider brengteen hoop uitdagingen met zich mee. Door je te richten op je eigen ontwikkeling én ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers vanuit andere organisaties, zorgje ervoor dat je veerkrachtiger wordt in je werk en als leidinggevende.

Beschrijving

Ons MBO Mini Masters programma is speciaal ontwikkeld voor middle manager sof medewerkers die de ambitie hebben in hun functie te groeien én die het belangrijk vinden om te blijven werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en leidinggevende capaciteiten.

Tijdens het praktische en interactieve programma, ligt de nadruk op het vergroten van communicatieve skills en zelfkennis. Hierdoor leer je om effectiever en efficiënter te werken. Verder is er veel aandacht voor reflectie op het je eigen handelen, waardoor je leert om professioneler en bekwamer te reageren in zowel werk- als privésituaties. De studiebelasting van het programma is minimaal.

Na het afronden van het MBO Mini Masters programma heeft de deelnemer meer zelfkennis, waardoor hij sneller kan schakelen, meer begrip heeft voor zichzelf en voor zijn omgeving, zijn eigen competenties verder ontwikkelt en heeft de deelnemer geleerd te anticiperen op veranderingen in zowel werk- als privéomgeving.

Thema’s die aan bod komen

 • Persoonlijk leiderschap
 • Effectief communiceren
 • Zelfreflectie
 • Timemanagement
 • Praktisch leidinggeven

Na het afronden van het traject heb je:

 • Meer zelfkennis, waardoor je sneller kunt schakelen;
 • Meer begrip voor jezelf en voor je omgeving;
 • Je eigen competenties verder ontwikkeld;
 • Geleerd te anticiperen op veranderingen in zowel werk- als privéomgeving.

Programma

Het opleidingsprogramma bestaat uit 15 contactmomenten, verspreid over 9 maanden.

Wie ben ik als leidinggevende?

Ontdek waar jouw talenten en kwaliteiten liggen én wat jouw drijfveren zijn. Wie ben jij en wie wil je zijn als leidinggevende? Hiermee leggen we de basis voor je persoonlijke actieplan.

Persoonlijk leiderschap

Bij persoonlijk leiderschap gaat het over het optimaal benutten van je eigen kwaliteiten. Tijdens de training behandelen we verschillende onderwerpen die je handvatten geven om keuzes te maken. Keuzes die ervoor zorgen dat je meer in je kracht staat. Met de verschillende praktijkvoorbeelden waarmee we werken, helpen we je op weg richting het waarmaken van je doelen en ambities.

Praktisch leidinggeven

Werk op een concrete manier – in de vorm van rollenspellen – aan vraagstukken uit de praktijk samen met andere deelnemers zodat jij je management vaardigheden snel en effectief ontwikkelt.

Effectief communiceren

Hoe voer je lastige gesprekken op de werkvloer, hoe ga je om met weerstand en hoe geef je feedback aan collega’s? Ontdek welke lagen er bestaan in communicatie en hoe je moet schakelen binnen die niveaus.

Timemanagement

Aan de hand van praktische handvaten, ontdek je hoe jij je werktijd efficiënter in kunt richten.

Interactieve sessies

Gedurende het programma vinden er diverse interactieve sessies plaats waarin je op een praktische en interactieve manier ontdekt hoe je de opgedane kennis kunt toepassen op eigen praktijksituaties en waarin je meer leert over de verschillende leiderschapsstijlen.

Verschillende begeleidingsmomenten

Tijdens deze tussentijds individuele begeleidingsmomenten helpt je (vaste) begeleider je bij het behalen van je doelstellingen.

 

Voor wie?

Het opleidingsprogramma is voor middle managers of medewerkers die de ambitie hebben in die functie te groeien.

 • Je wilt je bewust zijn van eigen denk- en gedragspatronen;
 • Je wilt zicht krijgen op je rol in je team en in de organisatie;
 • Je wilt handvaten ontvangen over praktisch leidinggeven;
 • Je wilt meer inzicht krijgen in je eigen talent
 • Je wilt betere luister- en communicatievaardigheden ontwikkelen
 • Je wilt leren hoe je collega’s inspireert het beste van zichzelf te geven.

Aan het einde van het opleidingsprogramma heb jij inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen en hoe je deze inzet in jouw rol als leidinggevende binnen de organisatie.

Investering

De duur van het programma is 9 maanden waarin er 15 contactmomenten plaatsvinden. Het opleidingsprogramma biedt ruimte voor maximaal 8 deelnemers, zodat we de groep klein houden.

De kosten voor het programma bedragen €3650,- (excl. BTW).

Direct aanmelden

Enthousiast geworden over MBO Mini Masters? Schrijf deelnemers direct in via onderstaand contactformulier. Wij nemen z.s.m. contact met je op!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.