Care & Dare

Next generation leadership

Als leidinggevende wil je een team dat goed functioneert, succesvol is én de geformuleerde strategie om kan zetten. Maar hoe zorg je ervoor dat je medewerkers geïnspireerd en gemotiveerd zijn, dat ze durven te experimenteren, dat ze lef en veerkracht laten zien en in verbinding zijn met andere collega’s? Een leidinggevende die in staat is om op deze manier een team te leiden, noemen we een secure base leader.

Beschrijving

Ons Care&Dare opleidingsprogramma is ontwikkeld voor leidinggevenden die op MT- of directieniveau opereren of eigen ondernemer zijn. Het doel van dit programma is het ontwikkelen van secure base leadership.

Tijdens het programma, dat een jaar duurt, ligt de nadruk op het ontwikkelen van authentiek leiderschap. De focus van het programma ligt op het trainen van krachtige communicatie, zorgen voor richting en verbinding en het creëren van een vertrouwde en veilige basis voor het team. Het opleidingsprogramma is inclusief een tweedaagse aan de Vlerick Business school in Gent (België).

Thema’s die aan bod komen

 • Drijfveren
 • Ontwikkelen van een succesvolle bedrijfsstrategie
 • De kunst van het luisteren
 • Coachend en wendbaar leidinggeven
 • Krachtig communiceren
 • Zelfreflectie
 • Finance van de toekomst
 • Hybride werken
 • Change Management

Toolkits

Tijdens de workshops wordt er gebruikgemaakt van verschillende tools welke inzicht geven in de sterke en zwakke punten van de bedrijfsstrategie. Deze dienen als basis voor diepgaande interacties.

Programma

Het opleidingsprogramma bestaat uit 12 contactmomenten (exclusief het weekend aan de Vlerick Business School), verspreid over 12 maanden.

Wie ben ik als leidinggevende?

Ontdek waar jouw talenten en kwaliteiten liggen én wat jouw drijfveren zijn. Wie ben jij en wie wil je zijn als leidinggevende? Hiermee leggen we de basis voor je persoonlijke ontwikkelplan.

Persoonlijk leiderschap en de kunst van luisteren

Tijdens de leiderschapstrainingen komen diverse onderwerpen aan bod die telkens verbonden zijn met de balans tussen discipline (doen wat je moet doen) en zingeving (waar krijg ik energie van). Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden deze aspecten gevormd tot handvatten om direct aan de slag te gaan met het waarmaken van je doelen en ambities.

Coachend en wendbaar leidinggeven

 • Ontdek welke lagen er bestaan in communicatie, hoe je moet schakelen binnen die niveaus en hoe je coachend kunt werken;
 • Verhoog je wendbaarheid en het creatieve denken door middel van theorie en krijg handvatten voor het werken binnen een snel veranderende wereld.

Workshops en interventies

Gedurende het programma vinden er diverse intervisies en workshops plaats:

 • Ontdek hoe je de opgedane kennis toe kunt passen op eigen praktijksituaties;
 • Leer meer over de verschillende leiderschapsstijlen;
 • Laat je inspireren door verschillende mensen uit het werkveld, waaronder stakeholders;
 • Ontdek hoe je leiding kunt geven in een hybride organisatie;
 • Ontdek hoe je als leidinggevende kunt inspelen op finance van de toekomst.

3 coachingsmomenten

Naast de gezamenlijke opleidingsdagen vinden er tussentijds drie individuele coachingsmomenten plaats.

Weekend Vlerick Business School

Vlerick Business School

(2 dagen incl. 2 overnachtingen)

Tijdens het weekend op de Vlerick Business school in Gent, neem je twee dagen deel aan een workshop, waarin de focus ligt op het ontwikkelen van een bedrijfsstrategie. De workshop bestaat uit drie verschillende onderdelen.

Deel 1: het formuleren van een succesvolle bedrijfsstrategie

Je start met het evalueren van de huidige bedrijfsstrategie(ën). Waar ligt de focus, welke strategische keuzes maak je en hoe zorg je dat de bedrijfsstrategie succesvol wordt binnen jouw organisatie?

Deel 2: het implementeren van je succesvolle bedrijfsstrategie

Vervolgens gaan we aan de slag met vragen als: op welke manier implementeer je de vastgestelde bedrijfsstrategie? Hoe vertaal je een succesvolle strategie naar geweldige resultaten? Hoe maak je de bedrijfsstrategie concreet? Hoe zorg je er als leidinggevende voor dat medewerkers zich inzetten om de bedrijfsstrategie te laten werken?

Deel 3: opladen voor verandering

Het is een hele uitdaging om de strategische doelen die je hebt gesteld te realiseren. Verandering gaat vaak gepaard met een heleboel tijd en energie. Hoe zorg je ervoor dat je de batterijen binnen je organisatie (weer) op kunt laden? Aan de hand van een praktisch verandermodel bespreken we hoe je deze veranderingen in goede banen leidt.

Voor wie?

Het opleidingsprogramma is voor leidinggevenden die op MT- of directieniveau opereren, of eigen ondernemer zijn

 • Je bent nieuwsgierig naar de nieuwe manier van leidinggeven;
 • Je wilt graag secure base leadership ontwikkelen;
 • Je wilt handvaten ontvangen over de inrichting van je organisatie en leidinggeven;
 • Je wilt meer inzicht krijgen in je eigen talent en kracht als leider;
 • Je wilt betere luister- en communicatievaardigheden ontwikkelen;
 • Je wilt leren hoe je medewerkers inspireert het beste van zichzelf te geven.

Aan het einde van het opleidingsprogramma heb jij een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld, waarmee jij leidinggeven binnen je organisatie naar een hoger niveau kunt tillen.

Investering

De duur van het programma is 12 maanden waarin er 12 contactmomenten plaatsvinden + 2 dagen aan de Vlerick Business School. Het opleidingsprogramma biedt ruimte voor maximaal 8 deelnemers, zodat we de groep klein houden.

De kosten voor het programma bedragen €5250,- (excl. BTW).

Direct aanmelden

Enthousiast geworden over Care & Dare? Schrijf deelnemers direct in via onderstaand contactformulier. Wij nemen z.s.m. contact met je op!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.