JobOpp Development

Een stevige basis voor iedere young professional!

Je herkent het vast wel, aan het begin van je loopbaan wil je graag alle ballen hooghouden. Je wordt overspoeld met nieuwe indrukken en je wilt je graag bewijzen in de organisatie. Het is hierdoor soms lastig om ‘nee’ te zeggen, om prioriteiten te stellen en om grenzen aan te geven. Dit kan ervoor zorgen dat je werkdruk ervaart en vergeet om naar jezelf te kijken. Juist aan het begin van je loopbaan is het belangrijk om energie te stoppen in je persoonlijke ontwikkeling. Dit heeft niet alleen een positief effect op het verbeteren van je competenties, maar het geeft je ook meer inzicht in je eigen gedrag.

Beschrijving

Het praktijkgerichte traject heeft als doel dat je meer over jezelf en over je (werk)omgeving leert. Je gaat tijdens het programma actief aan de slag met je gedragspatronen, kwaliteiten en valkuilen. De trainingen persoonlijke leiderschap, communicatie en timemanagement worden op meerdere, vaste momenten in het jaar gepland. Naast de trainingsdagen, zijn er contactmomenten waarin jij van persoonlijke begeleiding krijgt van een vaste begeleider.

Thema’s die aan bod komen

 • Persoonlijk leiderschap
 • Timemanagement
 • DISC en drijfveren
 • Effectief communiceren
 • Zelfreflectie

Na het afronden van het traject heb je:

 • Meer inzicht gekregen in je eigen gedrag op de werkvloer;
 • Meer inzicht gekregen in je eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten;
 • Je eigen competenties verder ontwikkeld;
 • Geleerd om te gaan met verschillende communicatiestijlen binnen een team en organisatie.

Programma

Wie ben ik als medewerker?

Ontdek waar jouw talenten en kwaliteiten liggen én wat jouw drijfveren zijn aan de hand van de DISC- en Drijfverenanalyse. Wie ben jij en wie wil je zijn als medewerker? Hiermee leg jij de basis voor je persoonlijke actieplan.

5 begeleidingsmomenten

Tijdens dit traject word je toegewezen aan een vaste begeleider van WIMM. Samen met je begeleider stel je ontwikkeldoelen vast die je gedurende de opleiding blijft monitoren. Dit zodat jij gericht aan de slag kunt gaan met je persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijk leiderschap

Je leert om eigen beslissingen te maken en daarmee invloed te hebben op jezelf en je omgeving. Wanneer anderen bepalen wat er gebeurt, word je eigen invloed steeds kleiner. Tijdens de training leer je hoe een proactieve houding aanneemt en daarmee regie uitoefent op je werkomgeving. Door je kwaliteiten effectief in te zetten, vergroot je je zelfvertrouwen en krijg je mensen beter mee in jouw ideeën.

Hoe je communiceert, bepaalt hoe anderen op je reageren. Op de werkvloer ervaar je wel eens moeizame gesprekken. Wil je leren om weerbaarder te worden in gesprekken en bewuster te communiceren?

Effectief communiceren

Tijdens deze training krijg je inzicht in verschillende communicatiestijlen aan de hand van het DISC model. Je ontdekt welke communicatiestijl je herkent bij jezelf en bij anderen. Door effectief te communiceren, ga je gericht aan de slag om je doelen te bereiken in gesprekken op je werk.

Timemanagement

Het kan lastig zijn om alle ballen hoog te houden. Door tijdgebrek merk je ongetwijfeld dat je niet alle taken op tijd kunt afronden. Timemanagement leert je prioriteiten stellen waardoor jij je werktijd efficiënter benut. Welke taken hebben prioriteit en welke taken moet je delegeren?

Voor wie?

Het traject is bedoeld voor MBO+, HBO en universitair geschoolde medewerkers die zich verder willen ontwikkelen.

 • Je wilt je bewust zijn van eigen denk- en gedragspatronen;
 • Je wilt meer inzicht krijgen in je eigen rol in zowel je team als de organisatie;
 • Je wilt je eigen competenties verder ontwikkelen;
 • Je wilt een beter beeld krijgen van wie je bent, wat je wil en wat je kunt, waardoor je steviger in je schoenen en daarmee in de organisatie staat.

Investering

Het traject bestaat uit 8 contactmomenten, verspreid over 9 maanden. Het opleidingsprogramma biedt ruimte voor maximaal 8 deelnemers, zodat we de groep klein houden.

De kosten voor het programma bedragen €1925,- (excl. BTW).

Direct aanmelden

Enthousiast geworden over JobOpp Development? Schrijf deelnemers direct in via onderstaand contactformulier. Wij nemen z.s.m. contact met je op!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.